När Thoren Business School skulle öppna ytterligare en skola i Stockholmregionen föll valet på Tomteboda. Här hittade de en annorlunda miljö som främjar lärandet, skapar sammanhållning och stärker skolans identitet.

På plan 2 i Tomteboda huvudbyggnad formas morgondagens stjärnor på gymnasieskolan Thoren Business School (TBS).  Inan Sentürk, rektor på TBS, är glad över ha fått chansen att skapa något unikt på Tomteboda.  
- Vi är inte som andra skolor. Det här är en arbetsplats. Vi jobbar med case, öppna lärmiljöer och moderna undervisningsmetoder. Våra lokaler främjar det. Tomteboda hjälper till att stärka det annorlunda och vår unika identitet, säger Inan.

En skola som speglar samtiden

Takhöjden, ljuset och de öppna ytorna är slående. TBS är smakfullt inrett i vitt, mörkt Thoren-blått, guld och rosa. Här finns mjuka mattor och olika sittgrupper. En stor, tygklädd trappa är central. Här samlas eleverna för föreläsningar men också för spontana möten.
- Alla delar av vår skola ska bjuda in till diskussioner. Du ska känna att det är här det händer. För mig är det otroligt viktigt att alla elever mår bra och känna sig sedda. Alla ska känna ett ansvar för de här lokalerna och för varandra. Det ska vara arbetsro överallt. Vi har tydliga regler och jag är tuff om de inte följs men det är med kärlek, säger Inan med ett stort leende och fortsätter: Eleverna är fantastiska och på de här månaderna har vi verkligen lyckats skapa en bra kultur.  

Inan ser fram emot att lära känna de andra hyresgästerna i huset. 
- Tomteboda speglar vår samtid. Att skolor och arbetsliv kan samlas på en plats är fantastiskt och ett tecken på samhällsutvecklingen. Jag har stora förhoppningar på att kunna samarbete med våra grannar framöver.