För hyresgäster

Tomteboda som mötesplats

Det händer mycket på Tomteboda. Vi har färdigställt flera av de yttre miljöerna som kommer ge ett ordentligt lyft både på miljö och infrastruktur.  Södra entrén  ger en bättre access till Tomteboda för de som har sin arbetsplats i Spårhallen och huvudfastighetens södra delar.

Det nya cykel- och gångstråk invigdes sommaren 2023 och ger  bättre anslutning  till Stockholms Innerstad och Karlbergsparken.  

Aven Utegymet är färdigställt. beläget vid björkallén invid huvudentrén och cykelgaraget 

Som ni kanske märkt har vi nu Stockholmsområdets största sammanhängande solcellsanläggning, vilket gör oss ytterligare energieffektiv. Arbetet färdigställdes  2022 . Även parkanläggningarna och infartsmijöerna har fått ett rejält lyft med större gröna partier.

Än är vi inte klara med att skapa förutsättningar för en arbetsmiljö i världsklass.

 

Service & Felanmälan

Hit vänder du dig när du upptäcker fel eller önskar få hjälp med fastighetsrelaterade ärenden.

Cykelgarage

Det ska vara smidigt att jobba i Tomteboda. Därför erbjuder vi låsta cykelrum med flera servicestationer och laddboxar för elcyklar. I anslutning till garaget finns omklädningsrum.

Bilparkering

Utanför huvudentrén samt norr om Tomteboda finns cirka 180 parkeringsplatser utomhus. Inom kort kommer även ett garage med cirka 350 parkeringsplatser finnas i huset.

Tillgänglighet

Vi har ökat tillgängligheten i hela fastigheten. Som alternativ till huvudentrén (rulltrappan) finns även en tillgänglighetsentré på gatuplan (under rulltrappan), med förlängda öppettider.

Gym

Vi vill att våra hyresgäster ska må bra. Därför byggde vi tidigt ett 300 kvadratmeter stort gym med tillhörande yogastudio och omklädningsrum. Gymmet är tillgängligt dygnet runt för de hyresgäster som tecknar avtal.

(Kafé)

Vi bygger för just nu för en ny café- och entrémiljö med en ny aktör.

Restaurang Astar

Astars restaurangskola serverar dagligen fyra varmrätter och en stor salladsbuffé.

Karta och kommunikationer

Det finns flera alternativa sätt att ta sig till och från Tomteboda.

Appen Tomteboda

Ladda ner vår app för snabba nyheter och information om vad som händer i och omkring huset.

Frågor & svar

Hur reser jag enklast till Tomteboda? Var går närmaste tunnelbana? Går det att cykla till Tomteboda? Kan jag ladda min elcykel i huset?  Vilka hyresgäster finns idag? Var kan jag äta lunch? Hitta svaren på dina frågor här.

Läs mer

Tomtebodas hyresgäster

Idag arbetar  flera myndigheter, skolor och företag sida vid sida i Tomteboda.  Vi är mycket glada och stolta över att det åter är liv och rörelse i den forna postterminalen. Tillsammans skapar vi en dynamisk arbetsplats och arbetsmiljö i världsklass.

Astar

Astar vuxenutbildningar flyttade in i Tomteboda i januari 2019. Hjärtat i verksamheten är restaurangen som varje dag serverar fyra rätter.

Myndigheten för samhällsskydd & beredskap

MSB är en statlig myndighet med ansvar för frågor om skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar. De flyttade in i Tomteboda hösten 2019.

Northvolt

Northvolt tillverkar och utvecklar litiumjonbatterier för fordonsbranschen och för lagring av energi och är etablerade på en rad plats i Sverige och utlandet. Northvolt flyttade in i Tomteboda 2021.

Polarium

Polarium är ett svensk bolag som tillhandahåller hållbara batterier och energilagringssystem. I Tomteboda har de ett toppmodernt teknikcenter för produktion av nya energilagringssystem samt låg- och högspänningslabb för test av energioptimeringssystem.

PostNord

I maj 2019 flyttade PostNord tillbaka en del av sin verksamhet till Tomteboda.

Storstockholms Lokaltrafik

Närhet till innerstaden, generösa ytor och möjlighet att bygga nytt. Tre avgörande faktorer när SL valde Tomteboda som plats för ny bussdepå. Renovering pågår för fullt. 2021 rullar de första bussarna ut.

Thorens Innovation School

Innovationsgymnasiet flyttade in i Tomteboda hösten 2020. Här förbereds elever för framtidens jobb. Oavsett vilket program som läses ingår praktik på en arbetsplats under minst 5 veckor.

Thoren Business School

Thoren Business School (TBS) flyttade in i Tomteboda 2019. Här hittade de en annorlunda miljö som främjar lärandet, skapar sammanhållning och stärker skolans identitet.

Valneva

Valneva utvecklar och framställer vaccin mot smittsamma sjukdomar. Företaget har en rad läkemedel under utveckling, bland annat vaccin mot Covid-19 och Borelia. Valneva flyttade in i Tomteboda 2021.

Yrkesgymnasiet

Yrkesgymnasiet flyttade in i Tomteboda hösten 2019. Här lär sig eleverna yrket från grunden genom att dela sin tid mellan arbetsplatspraktik och teoretiska studier i skolans kreativa lokaler.

Förvaltning

 Morten Wettergreen, Obligo Real Estate, representerar ägarna av Tomteboda samt har det övergripande förvaltningsansvaret. Bengt Säberg på Newsec ansvarar för den långsiktiga tekniska och ekonomiska förvaltningen av Tomteboda. För frågor gällande  teknisk drift kontakta Mikael Augustsson på Riksbyggen.

Bengt Säberg Newsec förvaltare Tomteboda Postterminal

Bengt Säberg

Förvaltare, Newsec
Morten Wettergreen Closeup

Morten Wettergreen

Ägarrepresentant, Obligo real estate
Tomteboda