För hyresgäster

En ikon i tiden

 Det senaste året har myndigheter, skolor och företag flyttat in i en av Sveriges mest kända byggnader - Tomteboda. Vi är otroligt glada och stolta över att det åter är full aktivitet i detta ikoniska landmärke. När Tomteboda uppfördes 1983 var det Sveriges största och mest moderna postterminal. Det var en arbetsplats där miljön för de anställda stod i fokus med konst och sociala mötesplatser. Det är ett arv som vi velat förvalta och bevara samtidigt som vi har genomfört omfattande renoveringar på husets insida för att skapa en modern arbetsmiljö utöver det vanliga.

Vi hoppas att både hyresgäster och besökare ska känna sig välkomna och trivas lika bra som vi gör!

Cykelgarage

Det ska vara smidigt att jobba i Tomteboda. Därför erbjuder vi låsta cykelrum med flera servicestationer och laddboxar för elcyklar. I anslutning till garaget finns omklädningsrum.

Bilparkering

Utanför huvudentrén samt norr om Tomteboda finns cirka 180 parkeringsplatser utomhus. Inom kort kommer även ett garage med cirka 350 parkeringsplatser finnas i huset.

Tillgänglighet

Vi har ökat tillgängligheten i hela fastigheten. Som alternativ till huvudentrén (rulltrappan) finns även en tillgänglighetsentré på gatuplan (under rulltrappan), med förlängda öppettider.

Gym

Vill vill att våra hyresgäster ska må bra. Därför erbjuder vi fri tillgång till ett nybyggt, välutrustat gym med tillhörande yogastudio. I anslutning finns flera omklädningsrum och duschar.

Kafé Fresh

Kafé Fresh erbjuder förutom fika ett brett utbud av sushi, smörgåsar och varma rätter.

Restaurang Astar

Astars restaurangskola serverar dagligen fyra varmrätter och en stor salladsbuffé.

Karta och kommunikationer

Det finns flera alternativa sätt att ta sig till och från Tomteboda.

Appen Tomteboda

Ladda ner vår app för snabba nyheter och information om vad som händer i och omkring huset.

Felanmälan

Hit vänder du dig när du upptäcker fel eller önskar få hjälp med fastighetsrelaterade ärenden.

Frågor & svar

Hur reser jag enklast till Tomteboda? Var går närmaste tunnelbana? Går det att cykla till Tomteboda? Kan jag ladda min elcykel i huset?  Vilka hyresgäster finns idag? Var kan jag äta lunch? Hitta svaren på dina frågor här.

Läs mer

Tomtebodas hyresgäster

Vi som  äger och förvaltar Tomteboda är stolta över att myndigheter, skolor och företag jobbar sida vid sida och att det åter är full aktivitet i huset. Under 2020 kommer fler att flytta in i Tomteboda och bidra till vår dynamiska och moderna arbetsmiljö.

Thoren Business School

Thoren Business School (TBS) flyttade in i Tomteboda 2019. Här hittade de en annorlunda miljö som främjar lärandet, skapar sammanhållning och stärker skolans identitet.

Myndigheten för samhällsskydd & beredskap

MSB är en statlig myndighet med ansvar för frågor om skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar. De flyttade in i Tomteboda hösten 2019.

Astar

Astar vuxenutbildningar flyttade in i Tomteboda i januari 2019. Hjärtat i verksamheten är restaurangen som varje dag serverar fyra rätter.

Storstockholms Lokaltrafik

Närhet till innerstaden, generösa ytor och möjlighet att bygga nytt. Tre avgörande faktorer när SL valde Tomteboda som plats för ny bussdepå. Renovering pågår för fullt. 2021 rullar de första bussarna ut.

Yrkesgymnasiet

Yrkesgymnasiet flyttade in i Tomteboda hösten 2019. Här lär sig eleverna yrket från grunden genom att dela sin tid mellan arbetsplatspraktik och teoretiska studier i skolans kreativa lokaler.

PostNord

I maj 2019 flyttade PostNord tillbaka en del av sin verksamhet till Tomteboda.

Thorens Innovation School

Innovationsgymnasiet flyttade in i Tomteboda hösten 2020. Här förbereds elever för framtidens jobb. Oavsett vilket program som läses ingår praktik på en arbetsplats under minst 5 veckor.

Förvaltning

 Morten Wettergreen, Obligo Real Estate, representerar ägarna av Tomteboda samt har det övergripande förvaltningsansvaret. Bengt Säberg på Newsec ansvarar för den långsiktiga tekniska och ekonomiska förvaltningen av Tomteboda. För frågor gällande  teknisk drift kontakta Mikael Augustsson på Riksbyggen.

Bengt Säberg Newsec förvaltare Tomteboda Postterminal

Bengt Säberg

Förvaltare, Newsec
Michael Augustsson Prov

Mikael Augustsson

Drifttekniker, Riksbyggen
Morten Wettergreen Closeup

Morten Wettergreen

Ägarrepresentant, Obligo real estate
Tomteboda