Infrakraft flyttar in!

Välkommen Infrakraft - Tomtebodas nyaste hyresgäst!
Infrakraft underhåller landets järnvägar och dess infrastruktur över hela landet.  Regionkontoret kommer att hantera spåranlägningen och tillhörande uppdrag, mellan Ulriksdal och Älvsjö.

Välkommen Infrakraft!

Träning för alla

Ett av det senaste årets roligaste och största projekt på Tomteboda är nu klart: Vårt fina utegym till vänster om huvudentrén, nedanför parkeringen.

Tomteboda utegym invigt

Tomteboda årets bygge

Vi är så glada och stolta över att juryn för samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris väljer att lyfta vårt arbete med att omvandla Tomteboda från utdaterad postterminal till en modern, hållbar och dynamisk arbetsplats.

Årets bygge 2023

Boken om Tomteboda nu i butik

I "Före nu och därefter. Det här är Tomteboda." berättar vi om husets historia och om platsen i äldre tider. Om alla de människor som fyllt och fyller huset med liv, liksom om dem som varit med och utvecklat Tomteboda till något nytt.

Boken om Tomteboda nu i butik

Nytt liv i spårhallen

"Eftersom vi har extremt höga krav på vår verksamhet ställer vi också extremt höga krav på den fastighet vi verkar i. Tack vare spårhallens rymd har vi kunnat bygga en ny anläggning som möter alla våra krav."
Anders Andersson, projektledare på Valneva, om verksamheten i Tomteboda.

Global vaccinaktör

Nytt signaturverk av Ebba Bohlin invigs på Tomteboda

Ett högtflygande konstverk med imponerande dimensioner som likt Tomteboda kommer fylla sin plats i landskapet. Vi är mycket stolta över att presentera ”Spridningsvägar” skapat av Ebba Bohlin - en av Sveriges främsta samtida konstnärer.

Spridningsvägar

Cykla till Tomteboda!

Vi satsar mycket på att skapa så bra förutsättningarna som möjligt för våra hyresgäster. För de  som cyklar till och från sin arbetsplats i Tomteboda har vi till exempel byggt ett rymligt cykelgarage med smarta servicestationer. Publicerad: 26 november 2020

Cykelgaraget Tomteboda

Storskalig solcellsinstallation

I augusti går arbetet med att modernisera Tomteboda in i nästa fas när 1 465 solcellspaneler installeras på en takyta om cirka 4 000 kvadratmeter. Resultatet? 400 000 förnyelsebara kilowattimmar per år. Publicerad: 16 juni 2020

Björkar + betong

Har du tänkt på att det är många björkar runt Tomteboda? 264 stycken för att vara exakt. Det är ingen tillfällighet utan ett väl genomtänkt inslag planerat av arkitekt Gustav Rosenberg som tillsammans med Bo Zachrisson ritade Tomteboda. De svartvita stammarna samspelar med betongfasaden och blir en del av arkitekturen. Självklart har vi bevarat björkarna när vi moderniserat och renoverat fastigheten. Faktum är att vi ska plantera 95 nya. Publicerad: 16 juni 2020

Tomteboda