Bra arbetsmiljö, flexibla ytor och möjlighet till samverkan. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har hittat rätt i Tomteboda.

MSB:s nya kontor är något utöver det vanliga med sina 7 500 kvadratmeter och en takhöjd på fem meter.
– Det är en mäktig fastighet, säger Jonas Norén, chef för Avdelningen för verksamhetsstöd på MSB och fortsätter: Vi hade möjlighet att se vår lokal när den bara var ett skal. Att kunna anpassa innanmätet helt enligt våra önskemål har varit en fantastisk möjlighet.

Jonas har varit projektägare för det omfattande flyttprojektet som påbörjades 2016 och avslutades i november 2019 när samtliga medarbetare flyttade från Kungsholmen till det nya aktivitetsbaserade kontoret i Tomteboda.
– En avgörande faktor vid val av ny lokal var att den skulle vara flexibel och kunna utvecklas i takt med att vår verksamhet växer och förändras. Här har vi alla möjligheter att göra det och kontoret uppfyller alla de krav och behov som vi har för att vår verksamhet ska kunna fungera på bästa sätt.

Han berättar vidare att ett flytt- och byggprojekt av den här digniteten självklart innebär vissa utmaningar men att samarbetet med arkitekter, förvaltare, hyresvärd och andra involverade har fungerat mycket väl.
– Det har varit en bra samtalston och bra diskussioner i alla led och vi är väldigt nöjda med resultatet. Det var svårt att visualisera hur det skulle bli när vi klev in i den tomma lokalen första gången och det är häftigt att se hur det blev. Det här är ett unikt kontor och verkligen annorlunda mot vårt tidigare. Framförallt är det en betydligt bättre arbetsmiljö.

För närvarande jobbar cirka 400 personer på det nya kontoret. Myndighetens uppdrag är brett och komplext vilket gör att en mängd olika professioner och speciella kompetenser finns representerade.
– Vårt kontor här på Tomteboda hjälper oss att skapa en större känsla av samhörighet inom myndigheten. Ju mer vi jobbar tillsammans desto starkare blir vi. Här har vi alla förutsättningar för det.