Polarium är ett svensk bolag som tillhandahåller hållbara batterier och energilagringssystem, baserade på litiumjonteknik, till telekombranschen, tillverkningsindustrier och kommersiella fastigheter världen över.

I Tomteboda har de ett toppmodernt teknikcenter för produktion av nya energilagringsprodukter samt låg- och högspänningslabb för test av energioptimeringssystem.

Sedan grundandet i Stockholm 2015 har Polarium gjort över 350 000 installationer i 70 länder. För andra året i rad listades det i mars 2022 som ett av de snabbast växande företagen i Europa på Financial Times FT1000-ranking.

Med den nya enheten i Tomteboda kommer Polarium kunna tiofaldiga sin laboratoriekapacitet. Tillsammans med ett nytt huvudkontor i Hagastaden driver detta bolagets fortsatta tillväxtresa.
- Utökad laboratoriekapacitet i en toppmiljö som Tomteboda kommer att vara avgörande för att vi ska kunna fortsätta att växa i snabb takt genom att utveckla marknadsledande produkter och lösningar, säger Stefan Jansson, grundare och VD för Polarium.