Eleverna på Yrkesgymnasiet lär sig yrket från grunden genom att dela sin tid mellan arbetsplatspraktik och teoretiska studier i skolans kreativa lokaler i Tomteboda.

Takhöjden, ljuset och de öppna ytorna är slående för alla som kliver innanför dörrarna på Yrkesgymnasiet i Tomteboda. Förutom vitt är lokalerna färgsatt med pigga gröna och blå kulörer med inslag av rött. Det ska var lekfullt och skapa energi.


- Jag slås varje dag av den fantastiska rymden. Det gör våra lokaler helt magiska. Vi vill att våra elever ska se oss och vi vill se dem. Det skapar en sammanhållning och öppenhet som är otroligt viktigt för oss och den skola vi vill vara, säger rektor Cecilia Stenman.På skolan utbildas morgondagens proffs inom bygg, fastighet, turism, omsorg och transport. Cecilia berättar att Tomtebodas unika miljö och karaktär bidrar till att stärka skolans identitet.


- Det är otroligt häftig att vara i ett så här anrikt hus och fylla det med något helt nytt. Det finns stor potential och det ska bli spännande att se hur vi kan samarbeta med de andra hyresgästerna. Några av våra elever har redan fått APL-platser hos en av entreprenörerna som jobbar i huset just nu. Det känns väldigt positivt.