Välkommen till Tomteboda!

Tomteboda ligger som en enklav mellan Solna och Stockholms innerstad, formad av järnvägsspåren och Essingeledens tentakler. Den starka infrastrukturen bidrog till valet av just den här platsen när den nya postterminalen skulle etableras på 1980-talet. Då var det spårbundna och vägburna transporter av post och paket som drog nytta av den logistiska hubben, nu är det människor som varje dag tar sig till och från sin arbetsplats i Tomteboda.

För den som vill åka kollektivt finns både tunnelbanan i Västra skogen och flera busslinjer att välja mellan. För den som vill promenera eller cykla finns flera leder åt olika och tillgängligheten allt bättre - bland annat sker en efterlängtad upprustning av de cykel- och gångstråk som kopplar samman Tomteboda med Stockholm city.

Men det är inte bara infrastrukturen som gör Tomtebodas läge idealiskt. I närheten finns även vatten och grönska vid Pampas marina och Karlberg slotts vackra parkmiljö. Perfekt för en joggingtur, lunchpromenad eller ett svalkande dopp.

Vi är otroligt stolta över den unika kombination av hyresgäster som idag arbetar sida vid sida i Tomteboda. Från innovationsföretag inom medicin och energi till myndigheter, gymnasieskolor och samhällsbärande logistik. Tillsammans med dem skapar vi en multifunktionell arbetsmiljö i världsklass. Dynamisk och modern. Av och för våra hyresgäster.

Låter det inspirerande? Vi har ett fåtal vakanta lokaler kvar. Kontakta filip.personne@eu.jll.com på JLL för mer information.

Om lokalerna

Hela fastigheten  - ritning

Hus 5, plan K2: 643 kvm kontor - ritning
Hus 5, plan K3: 643 kvm kontor - ritning
Hus 5, plan K4: 643 kvm kontor - ritning

Hus 5: kontor

Är det här ert nästa kontor? I hus 5 finns kontorslokaler på plan 1 till 4 om vardera drygt 600 kvadratmeter.

Planritning

Tomteboda består av Spårhallen (1) som tidigare var förbunden med järnvägsnätet. Spårhallen är via en entrégång, Södra Entrén (2) sammanbyggd med huvudbyggnaden som består av två huskroppar (3 och 4). Huvudentréns spektakulära hiss och trappschakt förbinder huvudbyggnaden med det relativt smala kontorshuset (5). Samtliga huskroppar är genomgående i östlig västlig riktning vilket ger stora möjligheter vid nyetablering. Notera att våningsplanen också varierar i höjd. Kontorshuset har mer konventionell takhöjd medan huvudbyggnadens nedre plan har takhöjder på över 5 meter.

Om fastigheten

Fastighetsbeteckning: Posten 1
Adress:
Terminalvägen 14, 171 73 Solna
Fastighetsägare:
Terminal RE Tomteboda AB, delägt av Blackstone och Areim
Byggår: 1981-1983
Renovering: Hyresgästanpassning och fastighetsutveckling pågår löpande
Fastighetstyp: Kontor, industri, lager och logistik
Våningsplan: 1-5
Tillträde: Enligt överenskommelse
Miljöcertifiering: "BREEAM in use", målsättningen nivå "Very good"
Parkering: Cirka 350 inomhus och 180 utomhus
Cykelparkering: Cykelrum, laddboxar för elcyklar och flera servicestationer finns i huset
Förråd: Finns i huset
Gym: Nybyggt, välutrustat gym och yogasal på totalt 330 kvm
Omklädningsrum: Ligger i anslutning till gymmet
Fiberuppkoppling: Telia och Stokab
Ventilation: Se teknisk beskrivning

Uthyrning

Vill du veta mer om lokalerna eller boka en visning? Kontakta Filip Personne på JLL som ansvarar för uthyrningen av Tomteboda.

Vill du veta mer om Tomteboda?

Ta del av våra senaste kampanjfilmer. 

Kontakt

Filip Personne JLL

Filip Personne

Lokaluthyrare JLL
Tomteboda