I slutet av 2021 flyttade en av världens just nu ledande batteritillverkare i den bortre delen av spårhallen. Vi fick en pratstund med Stuart Chisholm, Maintenance manager på Northvolt.

Northvolt är ett svenskt bolag med en global ambition att utveckla världens grönaste batteri med minimalt koldioxidavtryck. Etableringen i Tomteboda är en del av bolaget omfattande expansion i Sverige och övriga Europa.
– Det är otroligt inspirerande och roligt att jobba här med alla dessa kloka, smarta och bra människor. Vi är en mångfald av professioner, etnicitet, nationaliteter, kön och åldrar. Alltifrån trainees till sådana som jag, säger Stuart Chisholm med ett skratt.

För närvarande arbetar cirka 75 personer i Tomteboda, en siffra som Stuart räknar med kommer vara det dubbla inom en snar framtid. Nya uppdrag kommer in och rekryteringar pågår hela tiden berättar han när vi får en guidad tur genom lokalerna.

Det är tydligt att det händer mycket och kreativiteten är påtaglig. Utan att gå in på några detaljer handlar det om teknik- och prototyputveckling. Olika team arbetar sida vid sida.
– Är det något som präglar vår kultur är det en positiv energi som alla bidrar till. Vi flyttade in väldigt snabbt vilket betyder att renoveringar pågår parallellt med vårt arbete. Det ställer krav på flexibilitet vilket jag upplever att alla förstår och hanterar på ett positivt sätt. Här vill jag även passa på att lyfta Co-pilot som är otroligt bra på att snabbt möta våra önskemål och skapa nya lösningar.

Det är inte bara medarbetarna som behöver vara flexibla, även lokalerna ska kunna anpassa över tid.
– Det här är inte bara en vacker byggnad med unik arkitektur. Det är en byggnad som ”meet our needs”. Tack vare de stora ytorna och takhöjden är det enkelt för oss att göra förändringar i takt med nya projekt. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vår verksamhet här.